نشست مشترک مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با پارک فناوری پردیس با موضوع "پیشگامی جوانان در توسعه فناوریهای نوظهور در مسیر پیشرفت ایران" در محل پارک فناوری پردیس، با استقبال خوب شرکتکنندگان برگزار شد.
در این نشست مشترک که با حضور رئیسان و مسئولان پارکهای فناوری، پردیس تهران، یزد، فارس، شهرک علمی و صنعتی اصفهان و تعدادی از کارآفرینان جوان و برتر و مشارکت مسئولان شانزدهمین کنگره پیشگامان پیشرفت برگزار شد، دکتر حسینعلی بهرامی معاون علمی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت و استاد دانشگاه تربیت مدرس در پنل "پیشگامی جوانان در توسعه فناوریهای نوظهور در مسیر پیشرفت ایران (چالشها و راهکارها)" چنین اظهار داشت؛ وقتی از پیشگامان پیشرفت صحبت میشود به افراد و گروههایی اطلاق میشود که گامهای نخستین پیشرفت را برداشتند. وقتی این عنوان انتخاب میشود، این جهت گیری را نشان میدهد و این پیشگامی پیشرفت با عنایت به سند الگو است که در محورهای کنگره شانزدهم اعلام شده است و این دوره از برگزاری کنگره پیشگامان پیشرفت در دو مرحله اجرا خواهد شد، که این نشست بخش اول آن است و بخش دوم آن در ششم خرداد سال جاری در پارکهای علم و فناوری دانشگاههای شریف، شهید بهشتی، تربیت مدرس و سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی کشور برگزار میشود و انشاءالله در مراحل بعدی در سراسر پارکهای علم و فناوری خواهد بود.
در پنل پیشگامی جوانان در توسعه فناوریهای نوظهور در مسیر پیشرفت ایران (چالشها و راهکارها) که با ریاست دکتر بهرامی معاون علمی مرکز الگو و دکتر حجت الله حاجی حسینی دبیر اندیشکده چرخه نوآوری الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت برگزار شد، دکتر شهریار نیک نژاد بنیانگذار و کارآفرین چندین شرکت دانش بنیان در حوزه فناوریهای پیشرفته و سرپرست پارک علم و فناوری بین المللی جمهوری اسلامی ایران، موضوع "شور و شوق جوانی در کوچههای فناوری" درسهای آموخته از تجربیات راهاندازی استارتاپها و شرکتهای دانش بنیان و مزایای استقرار در پارکهای علم و فناوری در جمع حضار و علاقمندان نشست ارائه کردند. ایشان به ذکر ویژگیهای نوآورانه و شکل گیری و بلوغ آنها از جوانی پرداختند و مراحل آن را از جمله: شیوه و عمق ادراک؛ انعطاف پذیری در تفکر؛ بازشناسی الگوها؛ شور و شوق حل مساله؛ ویژگی های شخصیتی از ویژگیهای نوآورانه ذکر کردند.
همچنین ویژگیهای کارآفرینی فناورانه را هم چنین عنوان کردند: انگیزه و اراده؛ ابتکار و خلاقیت؛ دوراندیشی و ریسک پذیری؛ صبوری و پشتکار، شجاعت و تعهد؛ دقت و تخصص؛ رهبری و مدیریت
ایشان در پایان سخنان خود مهمترین چالشهای پیش روی فناوری را هم چنین بیان کردند: ایده محوری یا نیازمحوری؛ تیم سازی و تیم مانی؛ مسائل مالی و حقوقی؛ سرمایه گذاری؛ نفوذ و تثبیت بازار؛ چالش های توسعهای؛ بلوغ تشکیلاتی
محمدباقر تبریزی مدیرعامل شرکت سنجش مهارت پایا؛ سخنران بعدی این پنل بودند، دکتر تبریزی هم بنیانگذار و مدیرعامل شرکت Quera به بحث آموزش و فناوری در سطح کودکان و بزرگسالان پراختند. ایشان خاطر نشان کردند که خیلی از آموزشها باید از پایه شروع شود، خلاقیت و نوآوری، تفکر خارج از چارچوب، همچنین آموزش معلمان و نقش محوری جوانان در اکوسیستم اقتصادی از عوامل موثر بر رشد فناوری دانستند. دکتر تبریزی در بخش دیگری از موضوع سخنرانی خود به چالشهای جدی در مسیر توسعه فناوری هم پرداختند و خاطر نشان کردند از جمله بحث جوانی جمعیت و اینکه رده سنی 27-21 در هرم جمعیتی دچار کمبود شدهایم. همچنین کاهش درصد افراد علاقمند به شرکت در کنکور ریاضی در کشور، مهاجرت نخبگان و مهاجرت کسب و کارها، عدم تطابق آموزش و نیاز بازار از عوامل جدی و چالشهای پیش روی فناوری در ایران دانستند و در پایان سخنان خود به آموزش مهارت محور در مقیاس بالا بعنوان یکی از راه حلهای موثر در پیشبرد پیشرفت و پیشگامی نوآوری اشاره کردند.
دکتر محمدصالح خالقی، دبیر شکبه فن بازار ملی ایران آخرین سخنران پنل اول این نشست نیم روزه در سه قسمت به ارائه موضوع خود پرداختند؛ به اهمیت جوانان، خلاء موجود و نقشه راه پرداختند. در ابتدا ایشان در مورد شبکه فن بازار گفتند؛ شبکه فن بازار در کل کشور 90 کارگزار دارد و هرکدام ازاین کارگزاران سبدی را از فناوری انتخاب کرده و در حوزه جغرافیایی خاصی به مبادله فناوری با تبادلات مالی بالا می پردازند.
ایشان در ادامه مباحث خود به اهمیت پیشرانی جوانان در توسعه فناوریهای نوظهور اشاره کردند؛ کارآفرینی را از جمله دلایل پیشرفت جوانان و جستجوگری آنها دانست؛ علاقه به فناوریهای و ابزارهای جدید، رهبری تغییر در جامعه در حوزه تخصصی خود، کار تیمی و مشارکت در توسعه از دلایل پیشرانی جوانان در حوزه فناوری دانستند. اما شبکه ارتباطی ضعیفتر، تجربه کمتر،پختگی در شرایط بحرانی و اعتماد به نفس کمتر را از خلاءهای موجود و چالشهای پیش روی جوانان در این حوزه دانستند.
دکتر خالقی در پایان ارائه خود به راه حلهایی در قالب پیشنهاد برای پیشبرد اهداف فناوری و پیشرانی جوانان اشاره کردند از جمله شناخت دقیق انواع فناوریهای نوظهور، یادگیری مهارتهای پایهای، تسلط به حوزه تخصصی خود، تقویت ویژگیهای شخصیتی از جمله مشارکت و کار تیمی، تاب آوری و سلامت کاری عناوینی بودند که دکتر خالقی بعنوان راهحل ارائه کردند.
در پایان؛ اساتید و اعضای شرکت کننده در این پنل به طرح سوالاتی از سخنران پرداخته و موضوعها و چالشهای ارائه شده را نقد و بررسی کردند.
گزارش بخش اول نشست مشترک شانزدهمین کنگره پیشگامان پیشرفت و منتخبی از روسا و اعضای پارکهای علم فناوری کشور با عنوان پیشگامی جوانان در توسعه فناوریهای نوظهور در مسیر پیشرفت ایران (چالشها و راهکارها)" و " نقش پارکهای علم و فناوری در ایجاد زمینه برای نقشآفرینی جوانان در پیشرفت ایران (تجارب، چالشها و راهکارها)" پایان یافت.
گزارش بخش دوم این نشست با موضوع " نقش پارکهای علم و فناوری در ایجاد زمینه برای نقشآفرینی جوانان در پیشرفت ایران (تجارب، چالشها و راهکارها)" در همین وبگاه بزودی منتشر میشود.
گفتنی است این نشست مشترک روز پنجشنبه 11 اردیبهشت 1404 همزمان با رویداد اینوتکس در محل پارک فناوری پردیس بهعنوان یکی از برنامههای برگزاری شانزدهمین کنگره پیشگامان پیشرفت برگزار گردید و مورد استقبال شرکتکنندگان قرار گرفت.